BTW-ondernemer


Door de grote onduidelijkheid over de btw regeling het volgende:


Flynth, een grote Nederlandse accoountantsorganisatie, heeft een stuk gepubliceerd over de btw regelingen betreffende zonnepanelen voor particulieren:

 

Lees hier het stuk op de website van Flynth

Subsidie Friesland


Denkt u erover om te investeren in duurzame maatregelen om uw verbruik naar beneden te brengen? Dan kunt u dat nu realiseren door subsidie hiervoor aan te vragen. Vanaf maandag nu is de regeling geopend en kunnen particulieren subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen. Deze subsidie is geldig voor mensen woonachtig in Friesland en zonnepanelen vallen niet onder deze regeling.Voor meer informatie over deze regeling kunt u hier klikken

 

Kleine stand-alone


Wilt u ook buitenshuis elektriciteit tot uw beschikking hebben? Dat kan nu met de EcoboXX van Provista! Met een ingebouwde batterij van 160wattuur, en twee zonnepaneeltjes om het om te laden, kunt u constant uw mobiele apparaten blijven gebruiken. Op deze zware versie is zelfs een kleine koelbox op aan te sluiten.

 

 

Door de 230v aansluiting kunt u gewoon de stekkers van vrijwel alle apparaten gebruiken om ze aan te sluiten op dit stand-alone systeem. Deze zware uitvoering is te koop voor € 349 inclusief btw.

 

We hebben ook kleinere systemen verkrijgbaar:

 

€ 199 voor een 50wh exemplaar incl. één zonnepaneeltje. Al voldoende om regelmatig uw mobiele apparaten op te laden, waar u ook bent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Energie-inversteringsaftrek


Financieel voordeel in 2012

Met de EIA kunt u 41,5% van de investeringskosten extra aftrekken van de fiscale winst. Het directe financiële voordeel is afhankelijk van het belastingpercentage; het bedraagt ongeveer 10% van de goedgekeurde investeringskosten. De EIA kunt u toepassen naast de 'gewone' investeringsaftrek.
De overheid wil met de EIA het Nederlandse bedrijfsleven aansporen tot energiebesparing en toepassing van duurzame energie. Het budget voor 2012 is € 151 miljoen. Als het EIA-budget overschreden wordt, dan kan de minister van Financiën de regeling beperken of buiten werking stellen. Dit besluit wordt in de Staatscourant en op deze website gepubliceerd.

Hoeveel verbruikt u?


Hoeveel energie verbruiken we eigenlijk gemiddeld als Nederlander? Dat is een vraag die wij nog wel eens gesteld krijgen. Om hierin duidelijkheid te creëren hebben we hieronder een paar tabellen waarin het gemiddelde verbruik onder Nederlanders staat weergegeven. Eerst een tabel met daarin het gemiddelde gasvebruik en daaronder een tabel over het gemiddelde elektriciteitsgebruik.

 

Een hele leuke tool om te kunnen kijken hoe je verbruik is ten opzichte van de rest van Nederland is die van Milieu Centraal, te vinden onder deze link:

 

Hoe gemiddeld is mijn energieverbruik?